CHAMPAGNE PAUL GOSSET
Paul Gosset er en ung talentfuld og fremadstormende champagneproducent, der i 2016 overtog dyrkningen på 3,5 hektar af sin fars vinmarker i og omkring byen Aÿ.
Vinen dyrkes bæredygtigt, uden brug af hverken insektmidler eller ukrudtsmidler. Mellem rækkerne sår Paul Gosset f.eks havre for at gøde og løsne jorden, til gavn for både vinplanter og for at forbedre den generelle biodiversitet.
Han bruger minimal tilsætning af svovl. Han laver champagner med lav dosage og med masser af kompleksitet. En kompleksitet der for alvor dukker op hvis champagnen åbnes i god tid, og får yderligere 10 minutter i glasset … og desuden ikke serveres for kold. Førstegæringen er spontangæring, og champagnerne har gennemgået malolaktisk fermenteret.
I 2020 frigav han sin første champagne, La Montre, baseret på 2017, med reserve fra 2016. To årgange, og derfor var klokken på lommeuret 2. I år(2021) er klokken blevet tre på uret, dvs det er en blanding af tre års høst.
I dag er han oppe på 6 forskellige champagner, men der frigives ikke mange pr år.