KALVEFRIKASSÉ

En klassisk dansk ret der passer til en smagfuld champagne.

OPSKRIFT

500 gram kalvekød – f.eks. spidsbryst
1 løg
3-4 gulerødder
250 gram (frosne) ærter
En kvist timian
1 persillekvist eller tre
1-2 laurbærblad
Fem peberkorn
1 dl fløde (kan udelades)
Salt
Smør og mel til jævning

Put kalvekødet i en gryde og overhæld med koldt vand på så det lige dækker kødet.
Kog op og lad det koge et par minutter, og skum så eventuelle urenheder væk. Tilsæt løg, gulerødder, laurbærblade, peberkorn,  persillekviste og timian. Kog videre en times tid, tag gulerødderne op efter 12-15 minutter (når de er kogt).
Tag kødet op og hold det varmt.
Kog suppen ind til cirka det halve, tilsæt eventuelt fløde og jævn suppen til sovs, med smørbolle.
Skær gulerødderne ud i mundrette stykker, og put dem i suppen sammen med ærterne og kog op.
Skær kødet i skiver, og anret dem på et fad, hæld sovsen over. Pynt med hakket persille og måske lidt citronskal.

Er du fyldt 18 år?