STENBIDERROGN
Sæson for den danske kaviar – stenbiderrogn – er i Februar. Spis det som små snacks alá de her eller som forret på et større stykke brød.
OPSKRIFT
Rugbrødschips: Skær rugbrødet I så tynde skiver som muligt. Skær dem ud i firkanter eller trekanter eller hvad du nu lige synes, de skal være store nok til at bære et vagtelæg. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og pensl brødstykkerne med lidt olivenolie – de skal ligge i eet lag, så brug flere plader hvis du laver flere end der er plads til. Varm ovnen til 200 grader, og giv chips’ne et drys groft alt, og giv dem 10-12 minutter i ovnen. Lad dem afkøle, og opbevar dem i en lufttæt beholder, så bevarer de sprødheden.
Vagtelæg kommes i en gryde med spilkogende vand, og koges i 2½ minut. Tag æggene op og kom dem i koldt vand med det samme, det letter arbejdet med at pille dem.
Rør mayonnaise med lidt trøffelolie, eller lidt revet frisk trøffel, og smag på det undervejs, så trøffelsmagen ikke bliver alt for kraftig.
Om ægget skal halveres eller ej er en smagssag.
Placér lidt mayo på en brødchip, og ægget ovenpå. Læg stenbiderrogn (få fiskehandleren til at rense det) på ægget, og pynt med brøndkarse eller ærteskud hvis du kan finde dem.