Marie Copinet
Nos pas dans…
2.000,00 kr. Original price was: 2.000,00 kr..1.750,00 kr.Current price is: 1.750,00 kr..
På lager: På lager
Nos pas dans…
er en serie på fire champagner.
De er alle enkeltmarkschampagner, fra fire forskellige lokationer i Champagne, med forskellige jordbundsforhold – Kalk, ler, sten, og (sand)jord.
De er lavet med ønsket om at at vise de enkelte terroirs karakteristika og ikke mindst forskellene på dem.
Etiketterne er en illustration af den pågældende jordbund, og lavet som et lille relief, så når man lader fingrene glide henover etiketten får man en fornemmelse af jordbundens struktur.
Alle fire champagner er et enkelt års høst og alle fire er vinificeret ens, og uden dosage.
Champagnerne lagrer 10 måneder på store egefade, og derefter 2 år i flasken inden degorgering.
De fire champagner i kassen:
Nos pas dans… la Craie
100% Chardonnay fra marken La Grand Montagne, i Montgenost, Côtes de Sèzanne.
Champagnen er en perfekt ledsager til retter med lyse fisk og også til skaldyr.
Og den kan også snildt bruges som aperitif, eventuelt sammen med lidt salte snacks.
Nos pas dans… l’Argile
100% Meunier fra marken Le Ragotteries, i Cuchery, Vallée de la Marne.
Champagnen kan ledsage mange retter, f.eks kammuslinger brunet i olivenolie, filet mignon eller oste, som kunne være Langres, fra netop champagneområdet.
Nos pas dans… la Pierre
100% pinot Noir fra markenLa Croix Maître-Anne i Verpillières sur Ource, Côtes de Bar.
Det er en ret alsidig champagne, som uden store overvejelser kan nydes uden noget til, men den gør sig også godt til mange forskellige retter, f.eks blødkogte/smilende/porcherede (vagtel)æg, til svinekam eller til gratinerede østers.
Nos pas dans… la Terre
Blend af Pinot Noir og Meunier fra marken La Charbonnièri, i Brouillet, i Vallée de l’Ardre.
Champagnen kan snildt nydes uden mad til, men kan serveres til mad, f.eks. kalvetatar, eller (konk)snegle med koriander.
Pris for kasse med de fire.
De fire champagner kan også købes enkeltvis – find dem herunder.